Хидравличен горски мулчер

Какво представлява горското мулчиране

Мулчирането е метод за разчистване на терени, който използва една машина за рязане, смилане и почистване на растителност.

Предимства на горските мулчери

Горските мулчери имат редица предимства пред алтернативни конвенционални методи, например ръчна обработка и изсичане, използване на булдозери или изгаряне.

  • Мулчирането е по-бързо и по-икономично
  • Мулчирането е много по-устойчиво

Особено когато се прави сравнение за икономичността, мулчирането често може да замени процес, който се състои от няколко стъпки. Докато мулчирането изчиства и премахва материала или почиства участъка в една стъпка, в противен случай ще е необходима една или няколко машини и работници, за да отрежат насажденията, да съберат, отстранят и накрая да изхвърлят материала.

Освен това, мулчирането не само премахва растителността, но и я въвежда отново в екосистемата в разбита форма. Това означава, че намалената биомаса се разпределя равномерно в почвата. В резултат на това почвата не изсъхва след отстраняване на растителността и не става жертва на ветрова и дъждовна ерозия.

Естественият биологичен процес на разлагане на мулча образува слой хумус, който се транспортира в почвата от микроорганизми и я прави по-плодородна.

Традиционните методи за разчистване на земя често представляват повишен риск от ерозия чрез избутване на дървета, изкореняване на пънове и корените и значително нарушаване на почвата. За разлика от това, мулчирането на растителността оставя непокътната структура на почвата.

Мулчираният материал може да бъде оставен на земята и ще действа като ерозионна бариера, докато връща хранителните вещества обратно в почвата чрез разлагане. С течение на времето тревата ще расте естествено през мулча и може да се поддържа с косене.

За повече информация, оглед и оферта, свържете се с нас на тел.: 0884 604 665

Разчистване на терен с мулчер
Почистване на терен с мулчер
Почистване на терен с мулчер
Почистване на терен с мулчер
Почистване на терен с горски мулчер
Почистване на терен с горски мулчер
Почистване на терен с горски мулчер
Верижен горски мулчер